Skirenn

Home / Skirenn
Montebellorennet

Montebellorennet er et turrenn i klassisk stil med valgfri løypelengde 25 eller 40km. Rennet har vanligvis 400-500 deltagere og er skigruppa i Sande Sportsklubb sitt største arrangement. Rennet er offisielt seedingsrenn til Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Rennet ble første gang arrangret i 1956 som et samarbeid mellom idrettsklubbene Skoger, Vinn og Konnerud. Den opprinnelige løypetraseen var 32km gikk mellom Sande og Konnerud over Vestskogen. Start i Sande eller på Konnerud annethvert år. I 1993 trakk Skoger IL seg fra arrangementet. I forbindelse med bygging av motorvei i Vestfold (1996-98) ble det nødvendig å endre traseen der den krysser E18. I april 1997 ble derfor bestemt at at Montebelloløpet skulle ha permanent start i Sande og målgang på Konnerud. I 2004 trakk Konnerud IL seg som arrangør og IL Vinn fortsatte på egenhånd fram til og med 2006. Dårlige snøvintre og laber interesse gjorde at arrangementet lå nede fra 2007 til og med 2011.

 

Montebellonatta

Montebellonatta er et kveldsrenn med hodelykt som har parkering, start og mål på Montebello Arena. Montebellonatta arrangeres to ganger i året; en torsdag i januar og en i februar. Det er et forholdsvis enkelt arrangement med tre klasser; trimklasse for alle og konkurranseklasse for kvinner og menn. Løypa følger Øyevannsrunden og er overkommelig for alle. Arrangør er Sande Sportsklubb skigruppa.

 

Karusellrenn
Skigruppa i Sande Sportsklubb arrangerer Telenor Skikarusell hver onsdag i januar og februar
Målgruppe er barn fra 0-12. år. Foreldre oppfordres til å ta på seg skiene og bli med. Alle må passe på sine egne.
Tidspunkt: 18:00 (den første onsdagen i januar er oppmøte 17:30 for utdeling av startnumre)
Pris: 200,- pr barn for hele sesogen. Alle får premie
Det deles ut varm saft til alle barna etter hvert renn.